Esdeveniments

Pròximament:

Dia de les persones refugiades

El proper 20 de juny és el dia de les persones refugiades, i per això, anem a commemorar-dissabte 17 amb un acte a la Plaça del Diamant de Gràcia (Barcelona) en un esdeveniment co-produït juntament amb Gràcia amb el Sàhara, Barri Obert, al Punt de Suport de les Persones Migrants i Cuidant. L’activitat començarà a les 10.30 del matí amb la construcció de diversos murs que simbolitzen les diferents barreres físiques i burocràtiques amb què s’enfronten les persones que migren. A continuació, gaudirem de l’actuació d’una de les nostres solistes estrella Zoe Renié Harris, i finalment, participarem en un debat obert sobre la situació de les persones refugiades a Barcelona.

Anteriors:

Co-produint amb la APFCIB per a la seva festa d’aniversari!

Aquest any, l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears, i el seu projecte jove, el Centre Jove d’Atenció a la Sexualitat han complert 30 anys. Per celebrar-ho, van comptar amb la nostra participació per a generar un gran esdeveniment a l’Espai Jove la Fontana que va consistir, d’una banda, en un acte institucional amb la presència de diferents personalitats referents de la lluita feminista i dels drets sexuals i reproductius; i en segon lloc, en una festa oberta a tots els públics amb actuacions musicals de la talla de Marikarmen Free i Ke Et Kalles, a més de comptar amb més activitats. Allà, alguns dels nostres usuaris van estar treballant intensament per fer d’aquest dia una data a recordar.

  

refugiARTe al Van Van Market

El Van Van Market és una experiència gastronòmica i cultural que es repeteix periòdicament a Barcelona i que cada vegada gaudeix de més reconeixement per la qualitat de la seva oferta i el gran nombre de participants que acull. En l’edició del 29 d’abril, a l’Antiga Fàbrica Damm, vam poder ser-hi sensibilitzant les persones assistents i oferint informació sobre la tasca que duem a terme.

Explorant el model d’integració suec

El passat 25 d’abril vam viatjar a Suècia per anar al seminari ‘Exploring Advantages of Migration’. Una estada molt interessant per conèixer millor la realitat migratòria sueca en els darrers anys, així com per conèixer les diferents realitats que afronten altres països també presents en les formacions, com ara: Ucraïna, Azerbaidjan, Polònia, Armènia, Geòrgia o Itàlia.

Sant Jordi amb refugiARTe

El dia del llibre i de la rosa va arribar! I per això, nosaltres vam muntar la nostra paradeta als Jardinets de Gràcia de Barcelona. Allà vam poder fer sensibilització a les persones vianants que gaudien d’aquest dia per la ciutat. A més, també vam estar venent, a part de roses, el llibre ‘Un radiador a l’Àfrica’ de Cèlia S. Dotú. En ell es narra l’experiència de l’autora com a cooperant a Costa d’Ivori i totes les reflexions que va fer al voltant del voluntariat internacional, les relacions nord-sud i les problemàtiques per les quals passen la s persones que viuen en tensió i / o conflicte armat permanent. També vam vendre postals especialment creades per a l’ocasió de la mà una de les nostres il·lustradores preferides: Mar Maglorie.

Jornades a la URL: ‘Acollim o recollim?’

El passat 19 d’abril vam acudir com convidades a les jornades organitzades a la facultat de psicologia de la Blanquerna – Universitat Ramon Llull per compartir taula de debat al costat d’altres col·lectius que treballen amb persones desplaçades, d’entre els quals estaven: Eko Project, Cuidant, proactiva Open Arms, Ajudem, Refugees Aid Barcelona, Stop Mare Mortum i AFEV. Allà vam poder contrastar diferents experiències d’activisme i voluntariat en el camp que treballem. També va ser una bona experiència per conèixer-nos millor i coordinar-nos.

Explorant noves aliances a Grècia

El 9 de març vam viatjar a Grècia per conèixer nous projectes amb els quals col·laborar de diferents maneres. Un viatge de dues setmanes en què vam descobrir iniciatives molt interessants amb els que volem generar ponts de suport mutu a curt i mig termini. Entre els projectes visitats estaven: Project Elea (Atenes); Crossing Roads Thessaloniki (Tessalònica), Khora (Atenes), Omnes (Kilkis), Plaza Hotel (Atenes), i molts més.

refugiARTe en el Barcelona Magic Line

Dissabte que ve 5 de març estarem pintant un gran mural en el tram que passa per davant del MNAC de 9 a 15h. Volem enviar un missatge de suport, il·lusió i esperança a les persones que es veuen forçades a desplaçar-se de les seves llars a través de rutes dures i perilloses. Per a això comptem amb la teva participació i creativitat. T’apuntes?

Barcelona Magic Line: http://www.magiclinesjd.org